Maandelijkse Archieven: Mei 2022

  1. Welke schroeven gebruik ik voor mijn schutting?

    Schuttingschroeven

     

     

    Als Nederlanders zijn we erg gesteld op onze tuinen. Voor de één betekent dat lekker tuinieren of dieren houden en voor de ander is het een gezellig plek om met vrienden of familie te ontspannen. Eén ding hebben de meeste tuinen wel met elkaar gemeen en dat is dat het duidelijk te zien is waar de ene tuin begint en de andere eindigt. Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse tuin is dan ook de schutting.

    Schuttingen zijn er in alle soorten, maten en materialen en de een staat al jaren zo stevig als een huis terwijl de ander na een seizoen al tekenen van verval vertoont. Om dat laatste te voorkomen is een stevige montage met gebruik van duurzame materialen van groot belang. Bij SchroevenXL helpen wij jou bij het vinden van de juiste schroeven voor jouw schutting project en in deze blog lees je al

    Lees meer »
  2. Potdekselplanken monteren: hoe werkt het?

    zweeds rabat monteren

     

     

    Potdekselplanken worden regelmatig ingezet voor het bekleden van bijvoorbeeld gevels of schuttingen. Deze planken hebben hun naam te danken aan het potdekselen. Dit is een houtbouwwijze waarbij de planken gedeeltelijk over elkaar heen worden gelegd. De onderliggende plank steekt iets onder de bovenliggende plank. Een potdeksel staat ook wel bekend als een Zweedse rabat. Daarom worden potdekselplanken ook wel Zweedse rabatplanken genoemd. In deze blog vertellen we je meer over hoe je de Zweedse rabat kan monteren en welke schroeven hiervoor het meest geschikt zijn. Welke schroeven je ook nodig hebt voor jouw klus, je kunt ze vinden binnen onze webshop.

    Wanneer kies je voor potdekselplanken?

    Van oudsher werden potdekselplanken ingezet op onder meer zwart geteerde boerenschuren en de onderzijde

    Lees meer »
  3. Welke schroef bij welk plug?

    welke schroef in welke plug

     

     

    Een veelgehoorde vraag van al onze doe-het-zelvers maar ook sommige professionals vragen ons om advies. De reden daarvoor is de grote verscheidenheid aan pluggen. Voor elke ondergronden toepassing bestaat er wel een plug die geschikt is.

    De functie van een plug

    Wanneer gebruik je een plug?

    Wanneer er twee materialen aan elkaar gemaakt moeten worden gebeurt dat vaak met behulp van schroeven. In elastische materialen, zoals bijvoorbeeld hout, is het gebruik van alleen een schroef meestal voldoende om genoeg stevigheid te krijgen. Het hout wordt ingedrukt door de schroef waardoor de schroef goed klem komt te zitten. In niet elastische materialen zoals bijvoorbeeld steen is er nauwelijks druk en zal de schroef niet genoeg klemgezet worden en dus geen stevigheid kunnen geven.

    Lees meer »
  4. Schroeven of spijkeren, wat gebruik ik bij welke klus?

    schroeven of spijkeren

     

     

    Voor sommigen is dit net zo vanzelfsprekend als links & rechts en onder & boven maar voor de iets minder ervaren klusser kan dit een lastig vraagstuk zijn. Het slaan van een spijker behoeft alleen een hamer en een aantal spijkers terwijl er bij het indraaien van wat schroeven al snel een elektrische boormachine nodig is. In deze blog leggen we je in eenvoudige taal uit in welk situatie je het beste een schroef kan gebruiken en wanneer een spijker volstaat.

    Het belangrijkste verschil tussen een schroef en een spijker

    Het verschil waar je het beste naar kunt kijken bij de beoordeling om gebruik te maken van een spijker of schroef zit hem in de manier waarop de meeste kracht gebruikt wordt. Schroeven

    Lees meer »
De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.