Maandelijkse Archieven: Maart 2022

  1. Een gipsplaat vastschroeven: hoe pak je dit het beste aan?

    gipsplaatschroeven

     

    Een gipsplaat vastschroeven is een klus die je prima zelf kunt uitvoeren, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of niet. Hierbij maak je gebruik van gipsplaatschroeven. Maar hoe pak je deze klus precies aan? Hieronder vertellen we je meer over een gipsplaat vastschroeven. We laten je zien waarom gipsplaatschroeven de beste optie zijn voor deze klus. Ook gaan we dieper in op de beste afstand die je kunt hanteren tussen de individuele gipsplaatschroeven. Hierna tonen we je stap voor stap hoe je een gipsplaat kunt vastschroeven. Alles wat je nodig hebt voor deze klus kun je via onze webwinkel bestellen.

    Waarom kies je voor gipsplaatschroeven?

    Gipsplaatschroeven zijn schroeven die specifiek geproduceerd worden voor het vastschroeven van gipsplaten. Deze schroeven zijn gefosfateerd, waardoor ze

    Lees meer »
  2. Alles wat je moet weten over vlonderschroeven

    Alles wat je moet weten over vlonderschroeven

    Hoe kies je de juiste lengte vlonderschroeven

    De juiste lengte vlonderschroeven kies je aan de hand van de dikte van de vlonderplank. Hoe dikker de plank hoe langer de vlonderschroef. Doorgaans kan je de volgende regel toepassen bij het gebruik van vlonderschroeven:

    dikte van vlonderplank x 2,2 =  lengte van de schroef.

    Onderstaand vindt je een overzicht van de aanbevolen lengtes bij vlonderplanken:

    Lengte vlonderschroef

    Max. plank dikte

    50mm

    20mm

    60mm

    27mm

    70mm

    30mm

    80mm

    37mm

     

    Hoeveel

    Lees meer »
  3. Dolgedraaide schroef verwijderen | 3 eenvoudige tips

    Dolgedraaide schroef verwijderen | 3 eenvoudige tips

    Schroef dolgedraaid? Zo verwijder je een dolgedraaide schroef

    Er is niets vervelender dan een schroef waarvan de kop is dol gedraaid. Je wilt even snel iets uit elkaar halen en dan slipt je bit over de schroef. Het beste is natuurlijk om dit probleem te voorkomen maar helaas lukt dat niet altijd. De reden van een dolgedraaide schroef kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het gebruik van een verkeerde bitmaat. Hierdoor past het bitje net niet goed op de schroef en draai je het bitje over de kop en beschadig je de schroef. Een andere oorzaak kan zijn dat de schroef naar verloop van tijd zo vast is komen te zitten dat het veel kracht kost om deze los te draaien. Wanneer je dan niet genoeg druk zet tijdens het los schroeven slipt het bitje over de kop en beschadigd de schroefkop. Nog een andere oorzaak kan zijn dat de kwaliteit van de schroef heel slecht is. Als een schroef van te zacht materiaal is gemaakt zal de schroef eenvoudig dol draaien. Maar wij hebben de tips om

    Lees meer »
  4. Hoe meet je een torx maat

    Hoe meet je een torx maat

    Wat voor torx maten zijn er en hoe meet je die?

    Torx bits zijn er in vele soorten en maten. De torx aandrijving is de meest populaire aandrijving bij houtschroeven. Vooral bij langere houtschroeven is de torx aandrijving populair. Dit komt vooral omdat je beter de kracht kan overbrengen op de schroef in vergelijking met de pozidrive aandrijving. De meest voorkomende torx maat is torx 20. Deze torx maat vindt je meestal bij schroeven met een diameter van 4mm. Torx maten zijn er vanaf T1 tot en met T100. De meest voorkomende torx maten bij houtschroeven zijn: t10, t15, t20, t25, t30, t40 en t50. Maar hoe meet je nou hoeveel mm een torx maat is? De torx maten kan je omrekenen naar millimeters. De maat van een torx bit meet je met een schuifmaat van punt tot punt. De diameters van alle torx maten vindt je in de onderstaande tabel. 

    Overzicht van torx maten in millimeters

    Lees meer »
  5. Het voordeel van torx bits

    Het voordeel van torx bits

    Wat is het voordeel van torx bits ten opzichte van pozidrive of kruiskop?

    Torx is een type aandrijving bij schroeven en bouten en heeft de vorm van een zeskantige ster. Torx is gekomen als alternatief voor de kruiskop (philips en pozidrive) en dateert van 1967. De torx aandrijving is tegenwoordig de meest populaire aandrijving bij schroeven. Maar waarom is torx zo populair? Dit heeft er mee te maken dat torx makkelijker de kracht kan overbrengen op de schroef of bout. Dit komt door de zespunten die grijpen in de schroef en hierdoor meer grip heeft dan andere bit soorten. Een ander voordeel is cilindrische vorm in tegenstelling tot pozidrive of philips die een taps toelopende vorm hebben. En taps toelopend bit zal door de druk die je er op uit oefent zichzelf uit de schroef willen drukken en kan hierdoor over de kop slippen. Omdat de punt van een torx bit cilindrisch is is dit bij torx schroeven niet het geval.

    Welke torx maat bij welke schroef?

    Welke maat torx

    Lees meer »
De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.