Draadstang met houtdraad

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Draadstang met houtdraad

Een draadstang, ook wel draadeind genoemd, is een massieve stalen pen die van onder tot boven is voorzien van schroefdraad. Er kan dus van beide kanten een moer op gedraaid worden omdat er geen kop op zit zoals bij een bout wel het geval is.

Waarvoor gebruik je draadstang

Draadstang met houtdraad wordt veelal gebruikt om twee of meer delen hout aan elkaar te verbinden en voor het opvangen van zware belastingen in de houten constructiebouw. De gaten kunnen worden voorgeboord met dezelfde diameter als de draadstang en vervolgens met een moerdop de constructie in worden gedraaid. Draadstang kan compleet in het hout verzonken worden zodat die niet meer zichtbaar is.

Draadstang inkorten

Draadstang komt meestal in lange lengtes zodat het door de gebruiker precies op maat gemaakt kan worden voor het betreffende project. Het inkorten van de draadstang met houtdraad kan op verschillende manieren gedaan worden.

Draadstang inkorten met een elektrische of handmatige draadstangknipper

Voor het netjes inkorten van een draadstand bestaan er handmatige en elektrische apparaten. De elektrische variant gebruik je door de draadstang in de geleider te stoppen waarna de gewenste lengte afgeslepen wordt. Dit afslijpen gebeurt met een heel dun schijfje en zorgt voor een braamloos uiteinde. De handmatige draadstangknipper is een tang met een grote hefboom waarmee je zelf de stang op gewenste lengte kan afknippen. Let er bij aanschaf op dat de draadstangknipper geschikt is voor de diameter van de draadstang.

Draadstang inkorten met slijpschijf

Een andere manier die veel gebruikt wordt om draadstang in te korten is het met een slijpschijf. Gebruik hiervoor een dunnen schijf zodat er zo min mogelijk bramen ontstaan. Mocht je de draadstang vastzetten, let er dan op dat je het draad niet beschadigd, dat kan door er bijvoorbeeld twee moertjes op te draaien en hem op dan vast te zetten.

Draadstang bestellen

Draadstang bestellen bij SchroevenXL kan in lengtes van maar liefst 3 meter zodat je ze zelf voor elke project op de gewenste lengte kan maken. Voor de draadstang m16 geldt het stapelvoordeel. Bij vijf lengtes draadstang m16 heb je al een voordeel van 27% te pakken!

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.