Houtdraadbouten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 136

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Houtdraadbouten

Houtdraadbouten zijn een soort houtschroeven die vooral op houten constructies worden toegepast. Als je deze schroeven wilt bestellen, ben je bij SchroevenXL aan het juiste adres. Deze bouten worden ook wel houtfretten genoemd. De bout bestaat uit een kop met zes kanten, waarbij een gedeelte van de schroef is omwikkeld met houtdraad. Je past deze bouten vooral toe wanneer standaard houtschroeven niet krachtig genoeg blijken te zijn voor een houten ondergrond. Alhoewel deze bouten voornamelijk bedoeld zijn om toegepast te worden op houten constructies, kun je in combinatie met een plug deze schroeven ook toepassen op beton en steen.

Hoe kun je deze houtdraadbouten gebruiken?

Als een normale houtschroef niet sterk genoeg is voor een ondergrond, loop je het risico dat deze schroeven zullen buigen of breken. Zoek je een schroef die tegen meer bestand is, dan kies je voor een houtdraadbout. Hierboven vertelden we je al dat deze bouten voornamelijk gebruikt worden op houten constructies, maar dat toepassingen op beton of steen ook mogelijk zijn (mits in combinatie met een plug). Je kunt deze bouten onder meer gebruiken voor het maken van diverse houten constructies, waaronder het monteren van zware balken. Tevens zijn deze houtfretten van RVS een optie voor het bevestigen van een radiator of het monteren op schuttingen.

Het toepassen van houtdraadbouten

In welke ondergrond je deze bouten ook gaat aanbrengen, het is aan te raden om voor te boren. Zo voorkom je houtsplijting en schade aan de bout zelf. Let hierbij op dat de diameter dezelfde grootte moet hebben als de kern van de houtdraadbout. Zo garandeer je een optimale bevestiging. De bouten uit ons assortiment zijn RVS houtdraadbouten en verzinkte houtdraadbouten. RVS heeft als voordeel dat deze bouten niet zullen gaan roesten.

Houtdraadbout voorboren

Houtdraadbouten moeten in de meeste gevallen worden voorgeboord. Houtdraadbouten zijn namelijk voorzien van een relatief stompe punt die te veel weerstand bied wanneer je de bout niet voorboord. De juiste maat om een houtdraadbout mee voor te boren in hout is de kerndiameter van de houtdraadboout. Onderstaand een overzicht van de maten:

Bout diameterboordiameter
Diameter 5mm+/- 4mm
Diameter 6mm+/- 4mm
Diameter 8mm+/- 6mm
Diameter 10mm+/- 7mm
Diameter 12mm+/- 9mm

Welke plug maat voor houtdraadbouten

Welke plug voor houtdraadbout m6

Bij een houtdraadbout van 6mm kan je pluggen van 8 en van 10mm gebruiken.

Welke plug voor houtdraadbout m8

Bij een houtdraadbout van 8mm is het aan te raden een plug van 10 of 12mm te gebruiken.

Welke plug voor houtdraadbout m10

Een houtdraadbout van 10mm is te gebruiken in combinatie met een plug van 14 of 16mm.

Schroeven bestellen bij SchroevenXL

Houtdraadbouten zijn in meerdere varianten verkrijgbaar via onze webshop. Zo heb je ruim de keuze op het gebied van lengte, diameter, materiaal, kleur en meer. Filter simpelweg op wat je nodig hebt en bestel vervolgens je schroeven. Ook voor andere houtschroeven zoals boorschroeven en spenglerschroeven zit je goed bij ons. Weet je niet zeker wat je nodig hebt of zit je met andere vragen, dan kun je altijd bij ons terecht voor advies.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.