Vlonderschroeven

Vlonderschroeven

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 50

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Vlonderschroeven

Vlonderschroeven staan ook wel bekend als terrasschroeven. Deze schroeven zijn gemaakt voor vlonderplanken. Dit zijn de planken die je gebruikt voor je terras. Deze planken zijn van nature hard, zodat ze bestand zijn tegen de elementen buiten. Hierbij kun je denken aan diverse soorten neerslag. Dankzij hun kleine kop kunnen vlonderschroeven ook gebruikt worden voor gevelplanken. Vlonderschroeven zijn bedoeld om buiten gebruikt te worden. Ze zijn erg stevig en daarnaast zijn deze schroeven bestand tegen de regen. Dit komt onder meer omdat vlonderschroeven van RVS zijn gemaakt. Als je een vlonderschroef online wilt bestellen, ben je bij SchroevenXL aan het juiste adres. Je hebt bij ons de keuze uit een ruim assortiment op het gebied van deze soort schroeven.

De voordelen van vlonderschroeven

Vlonderschroeven zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo weet je zeker dat er een geschikte vlonderschroef te vinden is voor jouw klus. Hiermee kun je sterke verbindingen maken tussen de vlonderplanken op je terras. Vlonderschroeven kunnen ook voor gevelplanken gebruikt worden. Deze schroeven gaan jarenlang mee. Je zult jarenlang kunnen genieten van een mooi terras in de tuin.

Vlonderschroeven beschikken bijna allemaal over een speciaal boorpunt. Hierdoor kan deze schroef zich sneller in hardere soorten hout draaien en is voorboren geen vereiste meer. Op een vlonderschroef zijn freesribben aanwezig. Hierdoor trekt de schroef zichzelf beter aan. Dit voorkomt dat de schroef boven de vlonder uitsteekt. Het stelt je in staat verbindingen te leggen zonder ruimte ertussen. Daarnaast zijn vlonderschroeven van RVS gemaakt. Roestvast staal gaat lang mee en is goed bestand tegen de elementen buiten. Binnen ons assortiment zijn vlonderschroeven met een coating verkrijgbaar. Deze coating voorkomt corrosie en zorgt ervoor dat de schroeven nog langer meegaan.

Welke soorten vlonderschroeven zijn er?

Vlonderschroeven zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar bij SchroevenXL. Zo zijn er diverse soorten RVS vlonderschroeven. Zo kun je bij ons onder meer terecht voor:

  • RVS 410 (C1) vlonderschroeven: deze schroeven van gehard RVS behoren tot de sterkste varianten van dit moment. *Niet geschikt voor houtsoorten met veel tanninezuren zoals bv Cumaru of Eiken en in zoute lucht of chloor behoudende omgeving.
  • RVS A2 vlonderschroeven: een iets zachtere variant die, in vergelijking met RVS 410 schroeven, beter bestand zijn tegen corrosie.
  • RVS A4 vlonderschroeven: geschikt voor omgevingen met een zoutere lucht, bijvoorbeeld in de buurt van de kust. Uitstekend bestand tegen corrosie. Ook is RVS A4 bestand tegen looizuur. Dit zit bijvoorbeeld in Eikenhout.
  • Vlonderschroeven met een coating: dankzij de coating zijn deze varianten beter bestand tegen corrosie.

Welke maat vlonderschroeven heb ik nodig?

Voor de meeste schroeven dus ook voor vlonderschroeven geldt, hoe dikker de schroef hoe sterker. Bij het vast schroeven van hardhouten vlonderplanken adviseren wij minimaal dikte 5mm te gebruiken. Hierbij het je de minste kans op afbreken van de schroef. De lengte van de vlonderschroeven die je moet gebruiken is afhankelijk van de dikte van de vlonderplanken. Hieronder vindt je een overzicht van de geadviseerde lengte per plank dikte:

  • tot 20mm - 50mm
  • tot 27mm - 60mm
  • tot 30mm - 70mm
  • tot 37mm - 80mm

Hoeveel vlonderschroeven heb ik nodig?

Een vraag bij de aanschaf van vlonderschroeven is, hoeveel vlonderschroeven heb ik nodig? In de meeste gevallen is het geadviseerde verbruik per m2 is 35 vlonderschroeven.

Moet ik vlonderschroeven voorboren?

Of vlonderschroeven moeten worden voorgeboord is afhankelijk van het type hout waar de schroeven in worden geschroefd. In de meeste gevallen worden vlonderschroeven gebruikt in hardhout maar hardhout is er in vele soorten. Niet alle hardhoutsoorten zijn even hard. Bij de hardste varianten zoals Cumaru, Bankirai of Eiken kan voorboren wel nodig zijn. Bij voorboren wordt in alle gevallen een sterker eindresultaat behaald. Het mooiste is om vlonderschroeven voor te boren met een verzinkboor zodat de kop perfect wegvalt in de plank. Bij het schroeven in naaldhout zoals bijvoorbeeld Douglas is voorboren niet nodig. Wanneer je dicht op de rand van een vlonderplank schroeft is voorboren ook te adviseren.

Welke soort RVS moet ik gebruiken?

HoutsoortAanbevolen schroefmateriaal
IPEA4
BangkiraiA4 / A2
MassarandubaA4 / A2
RobiniaA4 / A2
DouglasA2 / C1
LariksA2 / C1
Thermisch essenA2 / C1
KDI grenen/vurenA2
WPCA2 / C1
KebonyA2

Vlonderschroef online bestellen bij SchroevenXL

Binnen ons assortiment vind je vlonderschroeven in allerlei soorten en maten. Zo zijn er diverse RVS vlonderschroeven bij ons verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor een vlonderschroef met een coating. Deze coating voorkomt corrosie en is zelfs bestand tegen heftige stoffen zoals looizuur. Roest wordt voorkomen, zodat je schroeven langer mee kunnen gaan. Alles wat je nodig hebt op het gebied van schroeven, bestel je bij SchroevenXL. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment vol met de beste schroeven van nu. Weet je niet zeker wat je nodig hebt, dan kun je bij ons terecht voor deskundig advies. Groot inkopen wordt beloond, want vanaf €50,- zijn de verzendkosten gratis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje op onze website.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5174 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.