Blog

 1. Wat zijn zelftappers?

  Wat zijn zelftappers?

  Hebben zelftappers altijd een boorpunt?

  Er is vaak onduidelijkheid wat een zelftapper ook wel zelftappende schroef nou precies is. In dit blog leggen wij uit wat een zelftappers is.

  Zelftappers zijn schroeven die zelf schroefdraad tappen in dun metaal. Zelftapper staat dus voor zelf schroefdraad tappend en niet voor zelf borend, wat wel veel mensen denken. Zelftappers zijn verkrijgbaar met en zonder een boorpunt. Zelftappers met boorpunt worden hierom ook wel zelfborende schroeven genoemd. Omdat zelftappers vaak in plaatmateriaal worden gebruikt worden de schroeven ook wel plaatschroeven genoemd.

  Wat de voor en nadelen zijn van zelftappers met en zonder boorpunt lees je in dit blog.

  Zelftappers met boorpunt

  Het voordeel van zelftappers voorzien van een zelf borende punt hebben als voordeel dat je het materiaal niet eerst hoeft voor te boren.

  Lees meer »
 2. De voordelen van tellerkopschroeven

  tellerkopschroeven

   

   

  Voor het monteren van massief hout zijn tellerkopschroeven een goede keuze, specifiek voor constructies met een grote draagkracht. Deze schroefsoort staat ook wel bekend als schotelkopschroeven, omdat “teller” het Duitse woord voor schotel is. Het is dus goed mogelijk dat je al wel eens onder een andere naam gebruik hebt gemaakt van deze schroeven. Tellerkopschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment.

  In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over tellerkopschroeven. Ten eerste gaan we dieper in op wat tellerkopschroeven precies zijn en waar ze voor gebruikt worden. Ook vertellen we je meer over de varianten die er van deze schroef zijn en de tellerkopschroeven voordelen die gepaard gaan met het gebruik van dit

  Lees meer »
 3. Hoe moet je multiplex schroeven?

  multiplex schroeven

   

  Wat zijn de beste multiplex schroeven? Het is een vraag die geregeld gesteld wordt aan onze specialisten. Daarom geven we in deze blog het antwoord op al jouw vragen over multiplex platen schroeven. We laten je zien wat er mogelijk is met multiplex en hoe je dit plaatmateriaal kunt bevestigen. Daarnaast tonen we je welke schroeven voor multiplex geschikt zijn en hoe je het schroeven van multiplex aanpakt. Geschikte multiplex schroeven zijn natuurlijk te bestellen via onze webshop.

  Op welke manieren kun je multiplex bevestigen?

  Er zijn meerdere manieren waarop multiplex bevestigd kan worden. Ten eerste is het mogelijk om multiplex te lijmen. Je kunt de lijm gebruiken om meerdere platen op elkaar te bevestigen, maar je kunt ook een multiplex plaat op de ondergrond verlijmen. Hierbij maak je gebruik

  Lees meer »
 4. Hoe monteer je golfplaatschroeven voor cementvezel golfplaten?

  Golfplaatschroeven monteren

   

   

  Golfplaatschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment. Deze schroeven kunnen gebruikt worden voor het bevestigen van cementvezel golfplaten, maar ook voor andere materialen kunnen ze toegepast worden. Bij SchroevenXL bestel je jouw golfplaatschroeven. Hierbij heb je de keuze uit verschillende varianten, waaronder golfplaatschroeven van RVS. Ook golfplaatschroeven bestel je bij ons tegen scherpe prijzen en aantrekkelijke klantvoorwaarden. In deze blog vertellen we je meer over wat golfplaatschroeven precies zijn, welke golfplaatschroeven je gaat kiezen voor je klus en hoe golfplaatschroeven monteren precies in zijn werk gaat.

  Wat zijn golfplaatschroeven?

  Zoals de naam al aangeeft, worden deze

  Lees meer »
 5. Wanneer schroeven voorboren?

  schroeven voorboren

  Wanneer schroeven voorboren?

  Aan onze specialisten wordt geregeld de vraag gesteld wanneer voorboren nu eigenlijk nodig is. Voorboren is een stap die je voor het daadwerkelijk monteren van een schroef uitvoert. Voorboren doe je om te voorkomen dat het hout splijt of om te voorkomen dat de schroef breekt. Je kunt schroeven voorboren in hout, maar het voorboren van schroeven kan ook gedaan worden bij ondergronden zoals bijvoorbeeld steen en metaal. In deze blog vertellen we je meer over schroeven voorboren, wanneer voorboren nodig is, hoe je kunt voorboren en waarom voorboren in hardhout vaker voorkomt dan gemiddeld. Voor alles op het gebied van schroeven en boren kun je terecht bij SchroevenXL.

  Wat is voorboren?

  Als je van plan bent om een schroef te bevestigen, bijvoorbeeld in hout, kun je ervoor kiezen om een gat voor te boren. Hierdoor creëer je ruimte voor de schroef. Bij voorboren

  Lees meer »
 6. Monteren van een vlonderschroef: hoe werkt het?

  monteren vlonderschroef

  Vlonderschroeven monteren is helemaal geen lastige klus. Ook als je geen ervaren klusser bent, kun je na het lezen van deze blog moeiteloos een vlonderschroef vastzetten. Vlonderschroeven staan ook wel bekend als terrasschroeven. Deze schroeven kunnen voor uiteenlopende klussen worden gebruikt. In deze blog gaan we dieper in op wat vlonderschroeven precies zijn, welke vlonderschroeven je nodig hebt en hoe je vlonderschroeven kunt monteren. Hierbij laten we je onder meer zien of bij het monteren van vlonderschroeven voorboren nodig is. Ook laten we je zien hoe je vlonderschroeven kunt verwijderen. Ben je op zoek naar geschikte vlonderschroeven voor jouw klus? Kijk dan gerust eens rond binnen ons uitgebreide assortiment aan schroeven.

  Wat zijn vlonderschroeven?

  Vlonderschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons

  Lees meer »
 7. Welke schroeven gebruik je voor hardhout?

  hardhout schroeven

   

  Schroeven en hout, dat klinkt per definitie als een gouden combinatie maar bij verkeerd gebruik is het meer een kwelling dan een zegen. Met name wanneer je met hardhout werkt kan het gebruik van de verkeerde schroeven voor frustratie en onstabiele projecten zorgen. In de blog van vandaag gaan we wat dieper in op het gebruik van de juiste schroeven bij harde houtsoorten.

  Wat is Hardhout

  Om erachter te komen welke schroeven je voor hardhout moet gebruiken is het handig om eerst te weten wat er precies wordt bedoeld met hardhout. Over het algemeen wordt hout van loofbomen hardhout genoemd en hout van naaldbomen niet. Loofbomen groeien langzamer waardoor er een hogere dichtheid ontstaat en het hout harder wordt dan het snelgroeiende naaldhout. In het Engels bestaat naast de term ‘’hardwoord’’ ook de

  Lees meer »
 8. Welke schroeven gebruik ik voor mijn schutting?

  Schuttingschroeven

   

   

  Als Nederlanders zijn we erg gesteld op onze tuinen. Voor de één betekent dat lekker tuinieren of dieren houden en voor de ander is het een gezellig plek om met vrienden of familie te ontspannen. Eén ding hebben de meeste tuinen wel met elkaar gemeen en dat is dat het duidelijk te zien is waar de ene tuin begint en de andere eindigt. Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse tuin is dan ook de schutting.

  Schuttingen zijn er in alle soorten, maten en materialen en de een staat al jaren zo stevig als een huis terwijl de ander na een seizoen al tekenen van verval vertoont. Om dat laatste te voorkomen is een stevige montage met gebruik van duurzame materialen van groot belang. Bij SchroevenXL helpen wij jou bij het vinden van de juiste schroeven voor jouw schutting project en in deze blog lees je al

  Lees meer »
 9. Potdekselplanken monteren: hoe werkt het?

  zweeds rabat monteren

   

   

  Potdekselplanken worden regelmatig ingezet voor het bekleden van bijvoorbeeld gevels of schuttingen. Deze planken hebben hun naam te danken aan het potdekselen. Dit is een houtbouwwijze waarbij de planken gedeeltelijk over elkaar heen worden gelegd. De onderliggende plank steekt iets onder de bovenliggende plank. Een potdeksel staat ook wel bekend als een Zweedse rabat. Daarom worden potdekselplanken ook wel Zweedse rabatplanken genoemd. In deze blog vertellen we je meer over hoe je de Zweedse rabat kan monteren en welke schroeven hiervoor het meest geschikt zijn. Welke schroeven je ook nodig hebt voor jouw klus, je kunt ze vinden binnen onze webshop.

  Wanneer kies je voor potdekselplanken?

  Van oudsher werden potdekselplanken ingezet op onder meer zwart geteerde boerenschuren en de onderzijde

  Lees meer »
 10. Welke schroef bij welk plug?

  welke schroef in welke plug

   

   

  Een veelgehoorde vraag van al onze doe-het-zelvers maar ook sommige professionals vragen ons om advies. De reden daarvoor is de grote verscheidenheid aan pluggen. Voor elke ondergronden toepassing bestaat er wel een plug die geschikt is.

  De functie van een plug

  Wanneer gebruik je een plug?

  Wanneer er twee materialen aan elkaar gemaakt moeten worden gebeurt dat vaak met behulp van schroeven. In elastische materialen, zoals bijvoorbeeld hout, is het gebruik van alleen een schroef meestal voldoende om genoeg stevigheid te krijgen. Het hout wordt ingedrukt door de schroef waardoor de schroef goed klem komt te zitten. In niet elastische materialen zoals bijvoorbeeld steen is er nauwelijks druk en zal de schroef niet genoeg klemgezet worden en dus geen stevigheid kunnen geven.

  Lees meer »
Pagina
De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.