Blog

 1. Hoe meet je de maat van een schroef?

  Hoe meet je de maat van een schroef?

  Hoe meet je een schroef?

  De maat van een schroef wordt aangegeven op de verpakking in millimeters, bijvoorbeeld 4.0x40. Het eerste getal is de diameter van de schroeven en het tweede getal is de lengte van de schroef.

  Maar hoe meet je dit nou goed op?

  Diameter (dikte) opmeten

  De diameter (dikte) van een schroef wordt gemeten op het schroefdraad (d) en niet er tussen (d1). Om dit op te meten kan je gebruik maken van een schuifmaat. Met een rolmaat of duimstok is dit niet nauwkeurig te meten.

  Lengte opmeten

  De lengte van een schroef (L) wordt gemeten op verschillende manieren afhankelijk van de vorm van de kop van de schroef. Bij een verzonken kop ook wel vlakkop of platkop meet je de lengte vanaf de bovenkant van de kop tot de punt van de schroef.

  Vlakkop:

  Lees meer »
 2. RVS A4 Schroeven

  Wanneer gebruik je RVS A4 schroeven?

  Je hebt verschillende soorten roest vast staal. De reden hiervoor is de vele soorten hout en verschillende omgevingen waar een schroef kan worden toegepast. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van de zee dan zit er meer zout in de lucht waardoor RVS A2 en RVS C1 toch kunnen aantasten. In dit geval kan je het beste werken met RVS A4. Schroef je bijvoorbeeld in eikenhout? Hier zit looizuur in wat er voor zorgt dat schroeven van RVS A2 en RVS C1 (gehard RVS) aantasten. Ook in dit geval kan je het beste werken met RVS A4. RVS A4 is wel bestand tegen deze zuren. Op deze manier gaan de schroeven niet corroderen en hou je een mooi en sterk eindresultaat.

  Lees meer »
 3. Hoe kies je de juiste lengte schroef?

  Hoe kies je de juiste lengte voor een schroef? Dit wordt bepaald aan de dikte van het te bevestigen deel. De formule die je hier voor kunt gebruiken is: minimale lengte van de schroef is 2,5x de dikte van het te bevestigen materiaal. Voorbeeld: plank 20mm x 2,5 = 50mm. Als de schroef langer is kan dit dus geen kwaad.

   

  Lees meer »
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.