Blog

 1. Hoe kies je de juiste schroeven voor je project: Tips en trucs van experts

  Hoe kies je de juiste schroeven voor je project: Tips en trucs van experts

  Het kiezen van de juiste schroeven voor je project kan het verschil maken tussen een solide constructie die jarenlang meegaat en een project dat snel uit elkaar valt. Als je ooit voor het schap met schroeven hebt gestaan in de bouwmarkt en overweldigd bent door de vele opties, ben je niet alleen. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In dit artikel delen we enkele tips en trucs van experts om de juiste schroeven voor jouw project te kiezen.

  1. Ken je materiaal

  Voordat je schroeven koopt, is het essentieel om te weten op welk materiaal je ze gaat gebruiken. Of het nu hout, metaal, kunststof of iets anders is, elk materiaal heeft zijn eigen vereisten als het gaat om schroeven. Hierbij is niet alleen belangrijk of het hout of metaal is, ook is het belangrijk welke houtsoort en metaalsoort je gebruikt. Zorg ervoor dat je schroeven kiest die geschikt zijn voor het materiaal waarin je ze gaat gebruiken.

  2. Kies de juiste schroeftype

  Er zijn

  Lees meer »
 2. Waarom breken schroeven af?

  Waarom breken schroeven af?

  Waarom Schroeven Soms Afbreken: Oorzaken en Preventie

  Schroeven zijn alomtegenwoordig in onze dagelijkse bezigheden, of we nu meubels monteren, bouwprojecten uitvoeren of zelfs kleine reparaties thuis doen. Maar wat gebeurt er als die vertrouwde schroeven plotseling breken? Het kan een frustrerende en soms gevaarlijke situatie zijn. In dit blogbericht duiken we dieper in de wereld van schroeven en onderzoeken we waarom ze soms kunnen afbreken, evenals stappen die we kunnen nemen om dit te voorkomen.

  De Redenen Achter Schroefbreuk

  1. Overmatige Kracht: Een van de meest voorkomende redenen voor schroefbreuk is het uitoefenen van te veel kracht tijdens het aandraaien. Wanneer we proberen een schroef in te draaien met overdreven kracht, kan dit resulteren in overbelasting en uiteindelijk breuk. Dit komt onder andere voor bij het gebruik van te zwaar gereedschap of het niet goed instellen van de schroefmachine. Wanneer er een te hoog koppel word
  Lees meer »
 3. Welke dikte schroef moet ik gebruiken?

  Welke dikte schroef moet ik gebruiken?

  Vaak zien wij dat mensen kiezen voor te dunne schroeven. De reden hiervoor is dat dunnere schroeven goedkoper zijn. Maar vaak is dit geen slimme keuze. Want gebruik je te dunne schroeven dan wordt de verbinding slapper en heb je kans op breken van de schroef. Dit kan gebeuren tijdens het inschroeven of na verloop van tijd door werken van het hout. Bijvoorbeeld door temperatuurverschillen of bij vocht in het hout kan hout gaan uitzetten of krimpen. Zoals je je kunt voorstellen wordt er dan veel gevraagd van de sterkte van de schroef. Bij een dunne schroef kan deze sneller afbreken. Het is dus belangrijk voor de lange termijn om een schroef te gebruiken die dik en dus sterk genoeg is.

  Het is eigenlijk vrij simpel. Hoe dikker de schroef, hoe sterker het eindresultaat. Bij het gebruik van RVS schroeven is het nog belangrijker een juiste dikte schroef te kiezen. RVS is namelijk minder sterk dan staal verzinkte schroeven. Ook moet je letten op de toepassing.

  Dikte schroeven bij

  Lees meer »
 4. Wat zijn zelftappers?

  Wat zijn zelftappers?

  Hebben zelftappers altijd een boorpunt?

  Er is vaak onduidelijkheid wat een zelftapper ook wel zelftappende schroef nou precies is. In dit blog leggen wij uit wat een zelftappers is.

  Zelftappers zijn schroeven die zelf schroefdraad tappen in dun metaal. Zelftapper staat dus voor zelf schroefdraad tappend en niet voor zelf borend, wat wel veel mensen denken. Zelftappers zijn verkrijgbaar met en zonder een boorpunt. Zelftappers met boorpunt worden hierom ook wel zelfborende schroeven genoemd. Omdat zelftappers vaak in plaatmateriaal worden gebruikt worden de schroeven ook wel plaatschroeven genoemd.

  Wat de voor en nadelen zijn van zelftappers met en zonder boorpunt lees je in dit blog.

  Zelftappers met boorpunt

  Het voordeel van zelftappers voorzien van een zelf borende punt hebben als voordeel dat je het materiaal niet eerst hoeft voor te boren.

  Lees meer »
 5. De voordelen van tellerkopschroeven

  tellerkopschroeven

   

   

  Voor het monteren van massief hout zijn tellerkopschroeven een goede keuze, specifiek voor constructies met een grote draagkracht. Deze schroefsoort staat ook wel bekend als schotelkopschroeven, omdat “teller” het Duitse woord voor schotel is. Het is dus goed mogelijk dat je al wel eens onder een andere naam gebruik hebt gemaakt van deze schroeven. Tellerkopschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment.

  In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over tellerkopschroeven. Ten eerste gaan we dieper in op wat tellerkopschroeven precies zijn en waar ze voor gebruikt worden. Ook vertellen we je meer over de varianten die er van deze schroef zijn en de tellerkopschroeven voordelen die gepaard gaan met het gebruik van dit

  Lees meer »
 6. Hoe moet je multiplex schroeven?

  multiplex schroeven

   

  Wat zijn de beste multiplex schroeven? Het is een vraag die geregeld gesteld wordt aan onze specialisten. Daarom geven we in deze blog het antwoord op al jouw vragen over multiplex platen schroeven. We laten je zien wat er mogelijk is met multiplex en hoe je dit plaatmateriaal kunt bevestigen. Daarnaast tonen we je welke schroeven voor multiplex geschikt zijn en hoe je het schroeven van multiplex aanpakt. Geschikte multiplex schroeven zijn natuurlijk te bestellen via onze webshop.

  Op welke manieren kun je multiplex bevestigen?

  Er zijn meerdere manieren waarop multiplex bevestigd kan worden. Ten eerste is het mogelijk om multiplex te lijmen. Je kunt de lijm gebruiken om meerdere platen op elkaar te bevestigen, maar je kunt ook een multiplex plaat op de ondergrond verlijmen. Hierbij maak je gebruik

  Lees meer »
 7. Hoe monteer je golfplaatschroeven voor cementvezel golfplaten?

  Golfplaatschroeven monteren

   

   

  Golfplaatschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment. Deze schroeven kunnen gebruikt worden voor het bevestigen van cementvezel golfplaten, maar ook voor andere materialen kunnen ze toegepast worden. Bij SchroevenXL bestel je jouw golfplaatschroeven. Hierbij heb je de keuze uit verschillende varianten, waaronder golfplaatschroeven van RVS. Ook golfplaatschroeven bestel je bij ons tegen scherpe prijzen en aantrekkelijke klantvoorwaarden. In deze blog vertellen we je meer over wat golfplaatschroeven precies zijn, welke golfplaatschroeven je gaat kiezen voor je klus en hoe golfplaatschroeven monteren precies in zijn werk gaat.

  Wat zijn golfplaatschroeven?

  Zoals de naam al aangeeft, worden deze

  Lees meer »
 8. Wanneer schroeven voorboren?

  schroeven voorboren

  Wanneer schroeven voorboren?

  Aan onze specialisten wordt geregeld de vraag gesteld wanneer voorboren nu eigenlijk nodig is. Voorboren is een stap die je voor het daadwerkelijk monteren van een schroef uitvoert. Voorboren doe je om te voorkomen dat het hout splijt of om te voorkomen dat de schroef breekt. Je kunt schroeven voorboren in hout, maar het voorboren van schroeven kan ook gedaan worden bij ondergronden zoals bijvoorbeeld steen en metaal. In deze blog vertellen we je meer over schroeven voorboren, wanneer voorboren nodig is, hoe je kunt voorboren en waarom voorboren in hardhout vaker voorkomt dan gemiddeld. Voor alles op het gebied van schroeven en boren kun je terecht bij SchroevenXL.

  Wat is voorboren?

  Als je van plan bent om een schroef te bevestigen, bijvoorbeeld in hout, kun je ervoor kiezen om een gat voor te boren. Hierdoor creëer je ruimte voor de schroef. Bij voorboren

  Lees meer »
 9. Monteren van een vlonderschroef: hoe werkt het?

  monteren vlonderschroef

  Vlonderschroeven monteren is helemaal geen lastige klus. Ook als je geen ervaren klusser bent, kun je na het lezen van deze blog moeiteloos een vlonderschroef vastzetten. Vlonderschroeven staan ook wel bekend als terrasschroeven. Deze schroeven kunnen voor uiteenlopende klussen worden gebruikt. In deze blog gaan we dieper in op wat vlonderschroeven precies zijn, welke vlonderschroeven je nodig hebt en hoe je vlonderschroeven kunt monteren. Hierbij laten we je onder meer zien of bij het monteren van vlonderschroeven voorboren nodig is. Ook laten we je zien hoe je vlonderschroeven kunt verwijderen. Ben je op zoek naar geschikte vlonderschroeven voor jouw klus? Kijk dan gerust eens rond binnen ons uitgebreide assortiment aan schroeven.

  Wat zijn vlonderschroeven?

  Vlonderschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons

  Lees meer »
 10. Welke schroeven gebruik je voor hardhout?

  hardhout schroeven

   

  Schroeven en hout, dat klinkt per definitie als een gouden combinatie maar bij verkeerd gebruik is het meer een kwelling dan een zegen. Met name wanneer je met hardhout werkt kan het gebruik van de verkeerde schroeven voor frustratie en onstabiele projecten zorgen. In de blog van vandaag gaan we wat dieper in op het gebruik van de juiste schroeven bij harde houtsoorten.

  Wat is Hardhout

  Om erachter te komen welke schroeven je voor hardhout moet gebruiken is het handig om eerst te weten wat er precies wordt bedoeld met hardhout. Over het algemeen wordt hout van loofbomen hardhout genoemd en hout van naaldbomen niet. Loofbomen groeien langzamer waardoor er een hogere dichtheid ontstaat en het hout harder wordt dan het snelgroeiende naaldhout. In het Engels bestaat naast de term ‘’hardwoord’’ ook de

  Lees meer »
Pagina
De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5174 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.