Potdekselschroeven

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Potdekselschroeven

Met potdeksel wordt bedoeld het deels over elkaar heen leggen van bijvoorbeeld planken maar het gebeurt ook bij andere materialen zoals bijvoorbeeld dakpannen. Bij planken zijn er drie varianten of manieren van bewerking en montage die onder het woord potdeksel vallen. De eerste twee zijn zonder verbinding waarbij de ene variant bestaat uit planken die overal even dik zijn, dit noem je potdekselen, en bij de andere lopen de planken iets schuin af waardoor er een wat minder grove uitstraling ontstaat en dat heet bevel sliding. Bij de derde variant wordt er gebruik gemaakt van een inkeping in het hout waardoor een verbinding ontstaat tussen de planken en dat zorgt voor extra stevigheid. In dat geval spreken we van Zweeds rabat.

Potdekselschroef met zwarte kop

Het potdeksel wordt meestal gebruikt voor het bekleden van een gevel of schuurtjes en schuttingen en dan wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van houtsoorten als douglas en lariks. De planken worden soms naturel toegepast maar vaak worden ze zwart gedompeld of gespoten. Omdat de schroeven zo mooi mogelijk weggewerkt moeten worden, zijn onze potdekselschroeven voorzien van een zwart gepoedercoate en extra kleine kop.

Uitermate geschikt voor het monteren van potdeksel planken

De potdekselschroeven van SchroevenXL hebben verschillende kenmerken die ze zeer geschikt maken voor het plaatsen van potdeksel of Zweeds rabat. Zo kunnen de schroeven zonder voorboren in de meeste houtsoorten gebruikt worden en dat komt met name door het fijne snijpunt en de diepe torx. Het fijne snijpunt zorgt ten eerste voor een goede grip in het hout maar belangrijker nog dat het hout minder snel splijt. De diepe torx zorgt voor een beter grip op je boormachine en behoud van je bit. Daarnaast zijn de schroeven voorzien van schachtribben en freesribben. De schachtribben zorgen voor minder weerstand bij het boren en de freesribben, die vlak onder de kopt zitten, halen het overige materiaal weg zodat de schroef mooi verzinkt in het hout.

Potdekselschroef, Rabatschroef, gevelschroef of tuinschroef

Onze potdekselschroeven, die ook wel rabatschroeven, gevelschroeven of tuinschroeven worden genoemd zijn gemaakt van RVS 410, dat is een van de sterkste soorten RVS die er is en dat maakt de potdekselschroeven ook geschikt voor de zwaardere potdekselplanken en niet zo snel breken. De schroeven zijn voorzien van een torx kop en zijn verkrijgbaar in verschillende lengte en breedtematen die je makkelijke kunt vinden met behulp van het handige keuzemenu aan de linkerzijde. Daarnaast geldt dat hoe meer je besteld, des te voordeliger de schroeven worden.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2285 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.