Moeren

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 117

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Moer

In situaties waarbij er twee of meer voorwerpen aan elkaar verbonden moeten worden kan er gebruik gemaakt worden van een bout of draadeind in combinatie met een moer. De moer is (meestal) een zeskantige ring die aan de binnenkant is voorzien van een gat met schroefdraad. Er bestaan veel verschillende soorten en maten moeren maar op deze pagina vindt u voornamelijk de zeskantige moeren die met behulp van een moersleutel vastgedraaid kunnen worden.

Verschillende toepassingen, verschillende moeren

De zeskantmoer

In het assortiment van SchroevenXL vindt u verschillende moeren. De gewone zeskantmoer is het grootst vertegenwoordigd en is beschikbaar in veel verschillende maten. Over het algemeen zijn de moeren gemaakt van verzinkt staal maar voor wat extra bescherming in extremere omstandigheden hebben we ook moeren van thermisch verzinkt staal waarbij de zinklaag zo’n 5 tot 10 keer dikker is.

De koppelmoer

Bij de koppelmoer wordt de toepassing al een beetje in de naam genoemd. Koppelmoeren worden gebruikt om twee stukken draadeind of draadstang met elkaar te verbinden. De koppelmoer is een stuk langer dan een normale moer zodat de twee stukken draadeind ver genoeg de moer in kunnen voor een stevige verbinding en optimale trekkracht.

Dopmoeren

Dopmoeren worden voornamelijk gebruikt om een klus netjes en veilig af te werken. De dopmoer is in tegenstelling tot de normale zeskantige moer aan de bovenkant voorzien van een afgeronde afdichting. Wanneer een bout bijvoorbeeld wat uitsteekt kan er een dopmoer opgedraaid worden, dat ziet er fraaier uit en er blijft niets achter haken.

Borgmoeren

Een borgmoer is speciaal geschikt voor gebruik wanneer de kans bestaat dat een normale moer los zou kunnen laten door trilling. Aan de binnenkant van de moer is een kunststof ring geplaatst en bij het aandraaien van de moer wordt er schroefdraad in de rubberen ring gesneden waardoor er veel extra wrijving ontstaat en de moer extra stevig vast komt te zitten. Houd er rekening mee dat deze moeren beperkt op te draaien zijn en ook niet goed weer los te draaien zijn omdat ze extra vast komen te zitten. Moet de moer wel verder het draadeind of de bout opgedraaid worden en mag deze ook niet losraken door trilling gebruik dan een combimoer of een losse borgring of veerring.

Tips voor het gebruik van moeren

Selecteer de juiste moer voor de klus

Elke moer heeft zijn eigen specifieke toepassing. Zorg ervoor dat je de juiste moer kiest op basis van het type project en de omgevingsfactoren.

Controleer regelmatig op spanning

Moeren kunnen na verloop van tijd losraken door trillingen en bewegingen. Controleer regelmatig of alle moeren nog stevig vastzitten en draai ze indien nodig aan.

Voorkom overmatig aandraaien

Hoewel het belangrijk is dat moeren stevig vastzitten, is overmatig aandraaien niet altijd de oplossing. Dit kan leiden tot beschadiging van het materiaal. Houd je aan de aanbevolen aandraaimomenten.

Moer kopen

Moer kopen? Dan ben je bij Schroevenxl aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment moeren vindt je altijd de juiste moer. Heb je toch niet gevonden wat je zocht, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zullen proberen te helpen bij het vinden wat je zoekt.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5174 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.