Dolgedraaide schroef verwijderen | 3 eenvoudige tips

Schroef dolgedraaid? Zo verwijder je een dolgedraaide schroef

Er is niets vervelender dan een schroef waarvan de kop is dol gedraaid. Je wilt even snel iets uit elkaar halen en dan slipt je bit over de schroef. Het beste is natuurlijk om dit probleem te voorkomen maar helaas lukt dat niet altijd. De reden van een dolgedraaide schroef kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het gebruik van een verkeerde bitmaat. Hierdoor past het bitje net niet goed op de schroef en draai je het bitje over de kop en beschadig je de schroef. Een andere oorzaak kan zijn dat de schroef naar verloop van tijd zo vast is komen te zitten dat het veel kracht kost om deze los te draaien. Wanneer je dan niet genoeg druk zet tijdens het los schroeven slipt het bitje over de kop en beschadigd de schroefkop. Nog een andere oorzaak kan zijn dat de kwaliteit van de schroef heel slecht is. Als een schroef van te zacht materiaal is gemaakt zal de schroef eenvoudig dol draaien. Maar wij hebben de tips om een dol gedraaide schroef los te draaien.

3 tips om een dolgedraaide schroef te verwijderen

Onderstaand vindt je drie eenvoudige tips om dolle schroeven eenvoudig te verwijderen.

Tip 1: gebruik een elastiek

De makkelijkste manier om zelf te proberen een dol gedraaide schroef te verwijderen is doormiddel van een elastiek. Neem een breed elastiek dat over de kop van de schroef valt. Span het elastiek over de kop. Druk de schroevendraaier op het elastiek in de schroefkop van de schroef. Draai nu de schroef voorzichtig de goede kant op (links om).

Tip 2: gebruik schroef grip diamant pasta

Een andere manier om een dol gedraaide schroef te verwijderen is met behulp van schroefgrip. Schroefgrip is een diamantpasta die je op de kop van de schroef smeert. Deze paste is voorzien van een structuur die er voor zorgt dat je weer grip krijgt op de schroef.

Tip 3: schroef verwijderset

Met de schroef verwijderset van Rotec verwijder je gemakkelijk in twee simpele stappen de meest beschadigde schroeven. In stap 1 frees je de kop van de schroef op zodat het hulpstuk voor het uitschroeven makkelijk in de kop past. In stap 2 plaats je het hulpstuk voor het uitschroeven in de schroefkop en vervolgens draai je de schroef met gemak los.