gipsplaatschroeven

 

Een gipsplaat vastschroeven is een klus die je prima zelf kunt uitvoeren, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of niet. Hierbij maak je gebruik van gipsplaatschroeven. Maar hoe pak je deze klus precies aan? Hieronder vertellen we je meer over een gipsplaat vastschroeven. We laten je zien waarom gipsplaatschroeven de beste optie zijn voor deze klus. Ook gaan we dieper in op de beste afstand die je kunt hanteren tussen de individuele gipsplaatschroeven. Hierna tonen we je stap voor stap hoe je een gipsplaat kunt vastschroeven. Alles wat je nodig hebt voor deze klus kun je via onze webwinkel bestellen.

Waarom kies je voor gipsplaatschroeven?

Gipsplaatschroeven zijn schroeven die specifiek geproduceerd worden voor het vastschroeven van gipsplaten. Deze schroeven zijn gefosfateerd, waardoor ze niet gaan roesten en het gips de schroeven niet kan aantasten. Hierdoor zijn ze een betere keuze dan bijvoorbeeld spaanplaatschroeven, die wel aangetast kunnen worden door het gips. Gipsplaatschroeven hebben daarnaast een optimale grip op het materiaal en zorgen voor een perfecte bevestiging. Of je nu kiest voor een gipsplaatschroef met fijn draad of een gipsplaatschroef met grof draad, deze schroeven zijn altijd soepel in te brengen in het materiaal.=

Om de hoeveel cm plaats je gipsplaatschroeven?

Er zijn een aantal vuistregels die je kunt gebruiken om de perfecte gipsplaatschroeven afstand te hanteren. Ten eerste wordt aangeraden om gipsplaten altijd op minimaal 1 cm van de rand vast te schroeven. Ten tweede wordt een afstand van maximaal 25 cm tussen de gipsplaatschroeven aangeraden. Bevestig je gipsplaten op een plafond, dan kan een afstand van maximaal 30 cm gehanteerd worden.

Hoeveel schroeven per gipsplaat zijn er nodig?

De hoeveelheid gipsplaatschroeven die je nodig hebt, zal afhankelijk zijn van de grootte van de plaat. Hierboven heb je kunnen lezen om de hoeveel cm je gipsplaatschroeven het beste kunt plaatsen. Dankzij deze vaste gipsplaatschroeven afstand kunnen we een goede inschatting maken van de hoeveelheid schroeven die je voor je klus nodig zult hebben. Gaan we uit van een standaard gipsplaat, dan kun je al snel uitgaan van zo’n 20 tot 30 gipsplaatschroeven per plaat. Als je meerdere gipsplaten wilt bevestigen, kun je het beste ruim rekenen en uitgaan van 30 gipsplaatschroeven per plaat. Zo weet je zeker dat je over genoeg schroeven beschikt. Via onze webshop kun je de schroeven kopen in de hoeveelheid die jij nodig hebt voor jouw klus.

Gipsplaat vastschroeven: stap voor stap

Je begint met het op maat snijden van de gipsplaat. Met behulp van een gatenzaag of decoupeerzaag kun je uitsparingen maken voor bijvoorbeeld elektriciteitsdozen. Werk de randen netjes af met behulp van schuurpapier. Als dit alles in orde is, kun je beginnen met het bevestigen van de gipsplaat. In dit voorbeeld laten we zien hoe je een gipsplaat vastschroeft op een tussenmuur.

Een gipsplaat mag geen contact maken met nabijgelegen oppervlakken zoals plafonds, muren en vloeren. Zo worden contactgeluiden voorkomen. Hou hierbij een tussenruimte van circa een halve centimeter aan. Met behulp van onze schroeven kun je een gipsplaat zowel bevestigen op houten ondergronden als op een metalen frame. Houd een afstand van 25 cm tussen de schroeven aan en maak gebruik van een gipsplaatbitje voor het beste resultaat. Ook de naden van de gipsplaten dienen 25 cm te verspringen. Zo weet je zeker dat je constructie stabiel is. Hierna kun je de naden afplakken, schroefgaten en naden vullen, een voegenfinisher toepassen en een voorstrijkmiddel aanbrengen.

Gipsplaatschroeven kopen doe je bij SchroevenXL

Of je nu gipsplaten op hout of metaal gaat bevestigen en of je de platen nu op een (tussen)muur of plafond gaat bevestigen, voor deze klus heb je gipsplaatschroeven van een hoge kwaliteit nodig. Je kunt gipsplaatschroeven eenvoudig en snel bestellen bij SchroevenXL. Binnen onze webshop ontdek je een ruim assortiment op het gebied van schroeven.

Met behulp van de filters aan de linkerzijde van de categoriepagina heb je binnen enkele seconden de gipsplaatschroeven gevonden die je nodig hebt. Gipsplaatschroeven kopen via onze webshop gaat gepaard met enkele aangename voordelen, zoals een gratis bit in iedere doos en gratis verzending vanaf €50. Profiteer ook van deze voorwaarden en koop jouw gipsplaatschroeven bij SchroevenXL.