tellerkopschroeven

 

 

Voor het monteren van massief hout zijn tellerkopschroeven een goede keuze, specifiek voor constructies met een grote draagkracht. Deze schroefsoort staat ook wel bekend als schotelkopschroeven, omdat “teller” het Duitse woord voor schotel is. Het is dus goed mogelijk dat je al wel eens onder een andere naam gebruik hebt gemaakt van deze schroeven. Tellerkopschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment.

In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over tellerkopschroeven. Ten eerste gaan we dieper in op wat tellerkopschroeven precies zijn en waar ze voor gebruikt worden. Ook vertellen we je meer over de varianten die er van deze schroef zijn en de tellerkopschroeven voordelen die gepaard gaan met het gebruik van dit type schroef. Tellerkopschroeven kopen? Het kan bij SchroevenXL.

Wat zijn tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven zijn houtschroeven. Veel mensen bestempelen deze schroef als een betere variant van de houtdraadbout. Tellerkopschroeven zijn voorzien van een scherpere punt in vergelijking met houtdraadbouten. Hierdoor zijn ze makkelijk in te schroeven. Daarnaast is het een voordeel dat tellerkopschroeven gemaakt zijn van sterker gehard carbon staal. Hierdoor breken deze schroeven minder snel af in vergelijking met houtdraadbouten. Voorboren is voor de meeste houtsoorten niet nodig. Afhankelijk van de dikte van de schroef en de hardheid van het hout kun je hier wel voor kiezen, onder meer omdat dit het makkelijker maakt om de tellerkopschroef recht in te schroeven.

Waar worden tellerkopschroeven voor gebruikt?

Tellerkopschroeven worden voornamelijk ingezet bij projecten waarbij massief hout gebruikt wordt. Dankzij de extra grote tellerkop hebben de schroeven een groter draagvlak. Dit is perfect voor het dragen van houtconstructies en het bevestigen van houten balken. Daarom worden tellerkopschroeven geregeld gebruikt voor overkappingen, kapschuren en veranda’s. Ook binnen andere dakconstructies kunnen deze schroeven ingezet worden.

Welke soorten tellerkopschroeven zijn er?

Tellerkopschroeven zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar via onze webwinkel. Zo heb je de keuze tussen twee materialen: tellerkopschroeven van RVS en tellerkopschroeven van verzinkt staal. Deze laatste optie is het sterkst en dus het meest geschikt voor zware constructies. Tellerkopschroeven van RVS worden juist vaker buiten gebruikt, omdat ze minder snel oxideren in vergelijking met schroeven van verzinkt staal. Ze zijn beter bestand tegen roest.

Tellerkopschroeven voordelen

In vergelijking met houtdraadbouten verloopt de montage van tellerkopschroeven veel soepeler en sneller dankzij de scherpere punt. Deze schroeven breken minder snel af. De grote tellerkop geeft deze schroeven meer draagkracht. Alles blijft beter op zijn plek zitten en het materiaal wordt goed aangetrokken. De tellerkop is bovendien vlak, waardoor de kop minder zichtbaar is. Dit zorgt voor een mooiere afwerking. De combinatie van torx aandrijving en grof draad maakt het indraaien in het hout nog gemakkelijker. Er zijn meerdere varianten van deze schroef verkrijgbaar, zodat je altijd de juiste schroef voor jouw klus kunt vinden.

Tellerkopschroeven bestellen bij SchroevenXL

Na het lezen van deze blog is de meerwaarde van tellerkopschroeven duidelijk. Je kunt deze schroeven voor diverse projecten gebruiken. Bij SchroevenXL heb je de keuze uit diverse soorten tellerkopschroeven: tellerkopschroeven van RVS, tellerkopschroeven van verzinkt staal en tellerkopschroeven in het zwart bijvoorbeeld. Wij verkopen ook tellerkopschroeven met een ETA keurmerk. Dit houdt in dat de schroeven officieel zijn goedgekeurd voor gebruik in houtconstructies. Ook is dit een garantie voor een hoge kwaliteit. Profiteer nu van onze scherpe prijzen en bestel deze schroeven via de categorie tellerkopschroeven.