Zelftappers bolkop DIN 7981

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 60

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Zelftappers met bolkop en kruisgleuf (DIN 7981)

De zelftappende schroef of ‘’zelftapper’’ is een van de meest gebruikte schroefsoorten en wordt ook wel plaatschroef genoemd. De schroef is geschikt voor gebruik in hout, metaal en kunststof of een combinatie van deze materialen en is te krijgen in verschillende afmetingen, materialen en met allerlei eigenschappen die de schroef geschikt maken voor jouw specifieke klus. Op deze pagina vind je de zelftappende schroef met bolkop en kruisgleuf die aangeduid wordt met DIN 7981.

Zelftappers DIN 7981

Deze zelftappers DIN 7981 zijn voorzien van een bolle kop met een Philipsdrive en hebben een platte onderkant. Door deze platte onderkant zijn de schroeven met name geschikt om twee soorten materiaal aan elkaar te verbinden, denk hier bijvoorbeeld aan metalen of kunststof platen op een ondergrond van metaal, kunststof of hout. Door de philipsdrive kun je de schroeven zowel met een handschroevendraaier als met een boormachine prima bevestigen.

Voldraad schroeven

Ook zijn alle zelftappers voldraads, dat wil zeggen dat de schroefdraad volledig doorloopt van de punt tot aan de kop. Doordat de schroefdraad over de hele schroef loopt is er bij het verbinden van twee materialen dus altijd in beide materialen schroefdraad aanwezig en dat zorgt voor een extra sterke verbinding.

Voorboren bij het gebruik van zelftappers

Een zelftappende schroef heeft als belangrijkste eigenschap dat hij zijn eigen schroefdraad zelf in het geboorde gat snijdt. De schroefdraad is namelijk zo scherp gemaakt dat die eenvoudig in het te bewerken materiaal snijdt en voorboren is daardoor niet altijd noodzakelijk. Als je werkt met wat hardere materialen zoals hardhout kan het voorboren je werk wel soepeler laten verlopen en het resultaat ten goede komen. Wanneer je gaat voorboren is het belangrijk dat je een kleinere diameter boor gebruikt dan de te gebruiken schroef.

Zelftappers kopen bij SchroevenXL

Bij SchroevenXL hebben we een ruime keuze aan zelftappende schroeven met bolkop en pozidrive. Om het vinden van de juiste schroeven in het grote assortiment van SchroevenXL zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij aan de linkerkant een filtermenu gemaakt. De eisen zoals breedte, lengte en materiaal waar je zeltappende schroef aan moet voldoen vink je aan en zo blijven alleen de schroeven naar jouw keuze over.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5174 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.