Meubel montageschroeven

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meubel montageschroeven

De meubel montageschroeven van SchroevenXL hebben verschillende eigenschappen die ze bij uitstek geschikt maken voor het monteren en verbinden van verschillende meubelstukken zoals kasten en tafeltjes maar ook van keukens en keukenkastjes onderling. Daarnaast zijn de schroeven voor keukens en kasten zo gemaakt dat ze mooi weggewerkt kunnen worden en niet te veel opvallen in het geheel.

Meubel verbindingsschroef, wat zijn de eigenschappen?

De meubelschroeven zijn echte verbindingsschroeven en dat houdt in dat ze van een optimale trekkracht gebruik maken om twee losse onderdelen, zoals bijvoorbeeld twee keukenkastjes, stevig aan elkaar vast te zetten.

Half schroefdraad voor minder wrijving en extra trekkracht

De voornaamste eigenschap die daarvoor zorgt is het gedeelte onder de schroef waar geen schroefdraad zit. Het onderste deel, waar wel schroefdraad zit, trekt zichzelf het hout of plaatmateriaal in en vervolgens komt al deze trekkracht op de kop te liggen zodat de twee materialen stevig aan elkaar vastzitten. Wanneer er wel schroefdraad tot vlak onder de kop zou zitten zou er veel kracht verloren gaan door de extra wrijving. Dan zouden de planken van elkaar afgedrukt worden.

Een extra grote kop

De tweede eigenschap van de verbindingsschroef die ervoor zorgt dat hij beter geschikt is voor het maken van verbindingen is de grote kop. Doordat de kop iets groter is dan bij gewone schroeven wordt de kracht over een groter oppervlak verdeeld waardoor er weer meer kracht gebruikt kan worden zonder dat het materiaal beschadigd.

Verbindingsschroef met torx aandrijving

Deze schroeven voor kasten, keukens en ander meubilair zijn voorzien van een torx aandrijving en dat is wederom om zoveel mogelijk kracht over te kunnen brengen, ditmaal bij de montage zelf. De meer traditionele aandrijvingen zoals de pozidrive of de philips hebben als nadeel dat het bit dat daarvoor gebruikt wordt taps toeloopt om perfect in de schroef te passen. Daardoor drukken ze zichzelf, wanneer er veel kracht gebruikt wordt, makkelijker uit de schroef. Een torx aandrijving loopt niet taps toe maar cilindrisch en dat zorgt ervoor dat het bit niet omhooggeduwd wordt. Daarnaast bestaat een torx uit een ster met 6 kanten in plaats van 4 waardoor de kracht iets beter wordt verdeeld.

Vernikkelde meubelschroeven

Omdat de schroeven voornamelijk in meubilair gebruikt worden is het van belang dat ze er netjes uit blijven zien. De verbindingsschroeven van SchroevenXL zijn daarom gemaakt van vernikkeld staal. Het vernikkelen van staal is het aanbrengen van een dun laagje nikkel en dat zorgt voor een mooie gladde uitstraling die niet te veel opvalt. Daarnaast zorgt het nikkel ervoor dat de schroef lang mooi blijft en niet snel zal roesten.

De waardering van www.schroevenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5174 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.